0

2014 – Anul creativ – Proiectele Creative Minds

Un rezumat pe scurt la ceea ce a însemnat pentru mine Creative Minds în anul 2014. Redau mai jos majoritatea evenimentelor importante care s-au petrecut în acest an, alături de oameni minunați.

Creativ head

Antreprenor de sezon

Primul proiect mare realizat. A fost bazat pe experiența antreprenorială pe care am avut-o personal cu mărțișoarele în martie 2012, obținând un profit de 600 de euro. Chiar dacă a fost o experiență banală la prima vedere, m-a învățat multe lecții antreprenoriale pe care îmi doream să le pot împărtăși și altor studenți. Cum mai bine decât printr-un proiect antreprenorial ?

Alături de Ovidiu Herman și Adrian Lupescu, am pus bazele Antreprenor de sezon. Ei s-au descurcat de minune la implementarea acestui proiect și s-au dezvoltat bine în urma lui.

Proiectul, la care au luat parte 10 echipe, formate din studenți de la FEAA Timișoara și Facultatea de Arte din Timișoara, au trecut printr-o etapă de traininguri livrate de profesioniști pe teme necesare de aplicat ulterior, după, fiecare echipă a primit un capital împrumutat de 100 de euro + resursele lor proprii. Cu toate aceștia ei au trebuit să confecționeze și comercializeze mărtișoare.

La final, fiecare echipă a înapoiat capitalul împrumutat care s-a transformat în fondul de premii în valoare de 1000 de euro pentru câștigători.

Pe lângă discursurile emoționante ale fiecărei echipe de la final, multitudinea de parteneri, am avut plăcerea ca acest proiect să ajungă la două emisiuni televizate.

Recruitment Academy

Aflat la a doua ediție în acest an, proiectul adună specialiști din domeniul resurselor umane, dezvoltare personală și planificare a carierei care facilitează pregătirea unui număr de 30 studenți cu expertiză necesară domeniului resurselor umane. Studenții pregătiți, denumiți Recrutori FEAA, livrează la rândul lor informațiile și cunoștințele dobândite către aproximativ 500 de studenți de an terminal. În acest fel, atingem o masă mare de studenți pentru a-i ajuta să abordeze mult mai eficient și încrezători procesul de angajare din cadrul unei companii.

Pe lângă nenumăratele rezultate, cred că a fost proiectul educațional realizat de studenți care a strâns cele mai multe companii partenere în cele două ediții. Țin să le mulțumesc pe această cale tuturor profesioniștilor care au contribuit din următoarele companii: Romtelecom, AȚOS, Autotim-Atlassib, ACI, ÎHM, Draexlmaier, Hella România, GI Group, Adecco, Lugera, Profi, Bosch, Accenture, Step UP, Lideea, Smithfield, ETA2U, FM Logistics, Continental Automotive, Johnson Control, Moda-Tim și Nestlé.

Țin să mulțumesc la două persoane foarte dragi: Alexandra Popa și Mădălina Lenut. Ele au coordonat proiectul, fiecare câte o ediție.

Două competiții internaționale la care am participat direct sau am fost alături de echipa de studenți creativi: KICC – KPMG Internațional Case Competition și Cologne Business University – University2Business

Business Book Club cu peste cele 30 de ediții realizate până în prezent. Evenimentele care mă motivează de fiecare data, de la care aflu informații foarte interesante sau dezbat diferite păreri și viziuni. Datorită acestui eveniment, sunt tot timpul motivat să citesc și să mă informez pentru că știu că mă întâlnesc cu alții ca mine și putem face schimb de păreri și de informații.

Create your Circles

Pe măsură ce acumulăm experiență în proiectele educaționale extra curriculare, îmi dădeam seama că studenții sunt destul de bulversați de multitudinea evenimentelor dedicate lor. Apreciam foarte mult pe cei care investeau timp în aceste evenimente, însă fiecare se ducea de la un eveniment la altul, de la public speaking, la financiar, la social media, etc. În concluzie, nu rămâneau cu o informație coerentă, de la început până când o aplicau. De multe ori nici nu mai apucau să o aplice. Și astfel, ei nu acumulau abilități în diferite domenii, ci doar începuturi de abilități care nu se concretizau.

Așa mi-a venit ideea Create your Circles. Cercuri tematice unde studenții să poată intra să studieze timp de o lună domeniul respectiv pe toate fețele, de la mai mulți profesioniști consacrați și aplicând alături de ei sau de alți parteneri cele învățate. Au fost realizate 4 cercuri, iar pentru asta țin să le mulțumesc lui Doris Tabac, Alina Bodea, Marius Negroiu, Livius Diaconu și Darius Cojocaru care au coordonat aceste cercuri.

Proiecte realizate în parteneriat cu companii consacrate: Orange Educațional Program și Land on your feet with KPMG. În cadrul acestor proiecte, peste 150 de studenți au beneficiat de 6 evenimente cu informații și profesioniști la cel mai înalt nivel. De asemenea, studenții au putut beneficia de premii în valoare de aproximativ 1000 de euro. Țin să mulțumesc lui Viorel Nedelcu, Irina Calomir și Alina Gheuca pentru suportul acordat în buna desfășurare ale acestor evenimente.

Bank Shadowing Program. Un program care a oferit oportunitatea studențiilor de la Finanțe-Bănci și nu numai, să vadă ce înseamnă viața de bancher, fără să își asume responsabilitățile reale ale unui stagiu de practică.

20 de studenți atent selectați, au fost timp de o săptămână shadow pentru 3 poziții din sucursalele BCR din Timișoara, la nivel de persoane fizice, juridice și manager de sucursală. Țin să îi mulțumesc în special lui Mimis Andrei pentru implicarea sa proactivă și coordonarea acestui proiect și domnului Cătălin Găletușe de la BCR.

Business Run – Business Research Universitar. Cred că este unul din proiectele cele mai inovatoare, dar și cele mai slab promovate, tocmai datorită acestui motiv. Proiectul își propune să creeze un punct comun între nevoia de cercetare din companii și dorința studenților de a aplica în mediul de business cercetarea pe care o realizează pentru diploma de licență. O abordare foarte practică a diplomei de licență, lucrare pe care mulți studenți o consideră grea. Acum a devenit mai interesantă și aplicată.

Mulțumesc lui Eugen Mihancea pentru efortul depus în coordonarea acestui proiect, decanatului FEAA Timișoara, profesorilor și companiilor care au acceptat acest proiect inovator, momentan desfășurat ca proiect pilot. Vom vedea care vor fi rezultatele.

Pe lângă aceste proiecte minunate, au fost realizate zeci de ședințe pentru buna lor desfășurare. De asemenea, echipa a beneficiat de ședințe de coaching de grup de la profesioniști în domeniu.

Țin să le mulțumesc pe această cale colegilor din Creative Minds, care au făcut ca această experiență să fie una din cele mai minunate din viața mea. Studenților participanți, pentru care ne-am dedicat cu tot dragul timpul și pasiunea noastră pentru realizarea acestor proiecte și nu în ultimul rând FEAA Timișoara și celor peste 50 de parteneri pe care i-am avut alături și fără de care aceste lucruri nu se puteau realiza.

 Fie ca 2015 să fie și mai înfloritor !

Leave a Reply

Your email address will not be published.